Een backup maken van je website

Voor het onderhouden van je website zijn er drie zaken belangrijk: de backup voorafgaand aan onderhoud, de backup na onderhoud en de periodieke backup. Zonder backup kun je in grote problemen komen als je website gehacked wordt, een update verkeerd gaat of om andere redenen beschadigd raakt. Voor de backup op korte termijn (7 dagen) maken wij een backup voor je. Het is daarom niet nodig om elke dag een backup te maken.

Hoe vaak moet ik een backup maken
Hoe vaak je een backup moet maken hangt af van hoe vaak je de website wijzigt. Heb je een webshop, maak dan minimaal 1x per week een backup en bewaar die enkele weken. Heb je een website waar je 1x per maand iets op zet, dan is een maandelijkse backup voldoende.

Waar moet ik deze backup bewaren
Het is belangrijk dat je de backup die je hebt gemaakt niet alleen op onze servers bewaart. We komen namelijk tegen dat websites soms lekken bevatten waardoor alle bestanden door de aanvallers verwijderd kunnen worden. Download de backup die je maakt daarom ook altijd naar je eigen computer en bewaar deze bijvoorbeeld op een USB stick. Heb je een brandkluis, dan kan je hem het best daarin opbergen.

Hoe maak ik een backup
Om een volledige backup te maken van je website moet je een kopie van de bestanden hebben. Als je een CMS systeem zoals Joomla of Wordpress gebruikt ook van de database. Hoe je de backup daadwerkelijk maakt verschilt per pakket, de juiste handleidingen kun je hieronder vinden.

Backup met een webhosting pakket

Voor het maken van een backup van de web-bestanden kun je de bestanden downloaden via Filezilla. Raadpleeg hiervoor de volgende handleidingen:

Voor het maken van een backup van de database mag je deze handleidingen raadplegen:

Backup met een webhosting plus pakket.

Voor het maken van een backup van de web-bestanden kun je de bestanden downloaden via Filezilla. Raadpleeg hiervoor de volgende handleidingen:

Voor het maken van een backup van de database mag je deze handleidingen raadplegen: