ownCloud installeren

Voorbereidingen

In deze handleiding maken we gebruik van het subdomein oc.domeinnaam.nl. Vervang dit met je eigen domeinnaam (zonder www ervoor!)
OC is kort voor ownCloud, je mag je subdomein uiteraard ook anders noemen, zoals bijvoorbeeld "cloud.domeinnaam.nl".

Let op: De data die je opslaat in ownCloud valt onder je opslagruimte. Voor het webhosting pakket is dit tot 5 GB, voor webhosting plus tot 20 GB.
Als je over dit limiet heen komt nemen we contact met je op, en dien je het gebruik te beperken. Houd daarom je opslag gebruik goed in de gaten!
Onderaan de bestanden lijst in ownCloud zie je jouw totale verbruik binnen ownCloud.

Installatie

1. Upload de bestanden die je gedownload hebt naar de map /public/sites/oc.domeinnaam.nl/
  2. Nadat het uploaden klaar is kan je naar de website gaan. Type in je browser http://oc.domeinnaam.nl
  3. Je komt nu in het installatie scherm van ownCloud terecht. Hier kan je de gegevens als volgt invoeren:

Beheerdersaccount
Hier mag je een gebruikersnaam en wachtwoord invullen naar je eigen voorkeur. Zorg er echter wel voor dat het een sterk wachtwoord is, en gebruik niet de standaard gebruikersnamen als "admin", "beheerder", "administrator" etc. Hierdoor maak je het moeilijker voor aanvallers om je gegevens te kraken.

Gegevensmap
Bij de gegevensmap voeren we */public/sites/oc.domeinnaam.nl/data/* in. Dit is de map waar je bestanden in opgeslagen gaan worden.

Database
De database gegevens heb je eerder per email ontvangen. Vul deze in zoals voorgedaan in de bovenstaande afbeelding.

Als alles goed ingevuld is kan je op "Installatie afronden" klikken.

Afronding

Nu je installatie klaar is kan je ownCloud op je telefoon, tablet en andere apparaten installeren. Hiervoor kan je de link naar de juiste app-store volgen.