SSL certificaat vormen

Er zijn verschillende vormen en maten als het gaat om SSL certificaten. Het hangt van je situatie af welk certificaat je het beste kan bestellen.

Zodra je er uit bent welk certificaat jouw website nodig heeft mag je de handleiding SSL certificaat bestellen volgen om het certificaat aan te vragen.

Validatie vormen
Er zijn drie verschillende certificaten als het gaat om de validatie die plaats vindt. Het verschil tussen deze certificaten is de mate van betrouwbaarheid voor de bezoekers van de website.

Domein Validation (DV)
Hierbij vindt controle plaats of de domeinnaam wel toebehoort aan de correcte persoon.

Organisatie Validation (OV)
Bij deze validatie worden onder andere de gegevens van de organisatie bij de KvK gecontroleerd en wordt de contactpersoon van de organisatie opgebeld. 

Extended Validation (EV)
Hierbij vindt er een uitgebreid validatieproces plaats om te controleren of de aanvrager legitiem is. Als de validatie succesvol is dan staat de leverancier ervoor in dat de partij legaal is. Het voordeel hiervan is dat je bedrijfsnaam getoond wordt in de browser, wat de bezoeker extra vertrouwen geeft dat de website veilig is. Voorbeeld:


Certificaat vormen

Er zijn drie "formaten" voor certificaten:

 • Domein certificaat
  Geldig voor 1 (sub)domein
 • SAN certificaat
  Geldig voor een of meerdere subdomeinen
 • Wildcard certificaat
  Geldig voor alle subdomeinen onder je domeinnaam

Creëer je telkens nieuwe subdomeinen of heb je meer dan 5 subdomeinen? Dan kun je een wildcard certificaat nemen. Dan hoef je niet telkens een nieuw certificaat aan te vragen.
Als je minder dan 5 subdomeinen wilt beveiligen die niet van naam veranderen dan kan het goedkoper zijn om een SAN certificaat aan te schaffen. Op dit moment is het niet mogelijk om een SAN certificaat via ons platform te bestellen.


Doorlooptijd van een aanvraag

De doorlooptijd van een certifcaat aanvraag is afhankelijk van het type certificaat en de leverancier. Voor bestellingen via mijndomein.nl geldt gemiddeld:

 • Voor een DV (Domain Validation) certificaat is de doorlooptijd circa 1 werkdag.
 • Voor een OV (Organisation Validation) certificaat is de doorlooptijd circa 5 werkdagen.
 • Voor een EV (Extended Validation) certificaat is de doorlooptijd circa 1 maand.

Prijzen

Elke leverancier heeft andere en/of striktere eisen voor de controles die uitgevoerd worden en de garanties die daardoor gegeven worden. Daarnaast heeft de ene leverancier een grotere naamsbekendheid dan een andere leverancier. Hierdoor kunnen de prijzen van verschillende leveranciers flink verschillen.

Was dit artikel nuttig?