SSL certificaat bestellen
Op dit moment is het niet mogelijk SSL certificaten aan te vragen via je beheerpagina. Neem voor het bestellen van certificaten contact op met onze helpdesk.

Om je website bereikbaar te maken via HTTPS heb je een SSL certificaat nodig. In deze handleiding wordt beschreven hoe je het Mijndomein.nl basis-certificaat kunt bestellen. In het artikel SSL certificaten uitgelegd kun je meer lezen over SSL. Een volledig overzicht van alle typen certificaten en uitleg over de verschillen kun je vinden in het artikel SSL certificaten: vormen en maten.

Let op: om een certificaat te bestellen heb je een Webhosting Plus pakket nodig. Om je pakket uit te breiden mag je de handleiding pakket wijziging volgen.Je kan alleen certificaten bestellen als je hoofd-domein naar ons platform wijst.

Stap 1: Het bestellen van het certificaat

• Log in op het Mijndomein.nl account, zie indien nodig: Inloggen.
  • Ga naar "Mijn producten" en klik op "Upgraden" bij Webhosting Plus.

• Kies voor "SSL certificaat"

• Er zijn meerdere typen certificaten, hier kan je in dit scherm een keuze uit maken. In deze handleiding kiezen we voor het "mijndomein.nl standaard certificaat".
  • Selecteer nu de looptijd. Een langere looptijd betekent dat je niet elk jaar een nieuw certificaat hoeft te regelen en heeft vaak ook een financieel voordeel. Bij de duurdere certificaten kan dit tientallen euro's schelen. Controleer in het volgende scherm je bestelling en betaal de factuur via iDeal, Mastercard of Visa.

Stap 2: Certificaat aanvragen

Nadat het certificaat besteld is moet er een aanvraag ingediend worden bij de leverancier.

• Ga op de beheerpagina naar "Mijn producten" en klik bij Webhosting Plus op "Instellingen"
  • Ga naar "SSL certificaten instellen" en selecteer het juiste certificaat:Staat de aanvraag nog op "betaling bezig", dan moet je nog een paar minuten wachten. Is de status binnen 1 uur niet "nieuw", neem dan contact op via het contactformulier.

• Voer alle gegevens in voor de aanvraag. Als er gegevens missen, of zijn deze niet van een "rechtspersoon", dan zal de aanvraag afgewezen worden. Als de website die beveiligd moet worden op een subdomein staat, dan kies je onder "domein" voor "domeinnaam.nl" (zonder www) en voer je in het tekstvak de subdomein in.

• Selecteer hoe het certificaat gevalideerd en geïnstalleerd moet worden. Dit mag je normaliter op "automatisch" laten staan.

• Als alles goed is gegaan staat de status nu op "besteld". Is dat niet het geval, of duurt het langer als twee uur voordat een DV certificaat geleverd is? Neem dan contact met ons op!

Stap 3: SSL aanzetten op je website

Zodra je certificaat geleverd is kan je SSL aanzetten op je website. Hoe je dit doet lees je in de handleiding "SSL instellen op je website".