Hoe importeer ik producten?

Met de importeer tool kun je gemakkelijk meerdere producten aan je webwinkel toevoegen of updaten.

1. Ga naar Hulpprogramma's -> Importeren en exporteren

2. Klik op het + teken rechtsboven om een nieuw CSV profiel aan te maken.

3. Geef het profiel een naam en kies de volgende instellingen.

4. Click op Settings in het linker menu en stel de column separator in op 'comma' en sla de wijzigingen op.

5. Klik op 'List of fields'. Velden die in het rood weergegeven worden zijn verplichte velden en moeten in het CSV bestand opgenomen worden. In het CSV bestand noem je de headers zoals in de tweede column. Wanneer je list of fields als volgt is:

Dan stel je de headers op de CSV als volgt in:

Let op! De volgorde van het ingestelde profiel en de CSV dient hetzelfde te zijn. Je kunt de items in het profiel van volgorde veranderen door op een item te klikken en deze te verslepen.

6. Sla de instellingen op en klik rechts bovenin op de knop 'uit dit profiel importeren'.

7. Selecteer je CSV bestand en klik op Importeren.