Hoe stel ik verzendmethoden in?

Via Configuratie -> Verkoop -> Verzendmethoden kun je je bestaande verzendmethodes beheren en nieuwe verzendmethodes toevoegen.

Om een bestaande verzendmethode te wijzigen klik je op de naam van de verzendmethode. Om een nieuwe methode toe te voegen klik je op het + teken.

Wanneer je een nieuwe verzendmethode aanmaakt krijg je de volgende instellingsmogelijkheden te zien.

1. Naam: Hier vul je de naam van de verzendmethode in (bijv. Spoedverzending)

2. Beschrijving: Hier vul je een korte omschrijving van de verzendmethode in

3. Actief: Als je deze uitvinkt dan zal de verzendmethode niet beschikbaar gemaakt worden

4. Ondersteunde betaalmethoden: Hier kun je aangeven voor welke betaalmethoden je deze verzendmethode beschikbaar wilt maken. Zodra je een betaalmethode selecteert komt er invoerveld naast de betaalmethode tevoorschijn. Hier kun je invoeren wat de extra kosten zijn. Denk hier bijvoorbeeld aan de betaalmethode 'onder rembours', waarbij er extra geld betaald moet worden voor betaling achteraf.

5. Bijhouden van adres: Bij een verzending met track&trace code kun je hier het adres invoeren waarop de klant de verzending kan traceren

6. Btw-tarief: Hier vul je het btw-tarief van de verzendkosten in

7. Max. bestelwaarde: Hier vul je de maximum waarde van de bestelling in. Je kunt bijvoorbeeld standaard verzending tot een waarde van EUR 2.000 toestaan en enkel verzekerde verzending accepteren bij een hoger bedrag

8. Gratis verzending vanaf: Hier vul je het orderbedrag in als de verzending boven deze orderwaarde gratis is

9. Hier vul je het minimale gewicht van de zending in voor deze verzendmethode

10. Hier vul je het maximale gewicht van de zending in voor deze verzendmethode

11. Je kunt via Configuratie -> Catalogus -> Producten verschillende productformaten toevoegen. Zodra je deze toegevoegd hebt krijg je bij de verzendmethode deze als opties te zien. Als je geen gebruik maakt van productformaten dan kun je deze instelling laten staan op 'elke type afmeting'

12. Hier kun je instellen naar welke landen deze verzendmethode geldig is. Via de dropdown kun je de gewenste optie selecteren. Je kunt via de link 'beheer verzendlocaties' locaties toevoegen, als deze nog niet in de dropdown staan.

Na het instellen van deze basis instellingen kies je voor 'Opslaan'.

Hierna ga je links bovenin naar het tabje 'Verzendkosten'.

Hier kun je het type vergoeding instellen. Je kunt kiezen uit de volgende opties.

Wanneer je voor vaste vergoeding kiest dan hoef je enkel nog de verzendkosten in te vullen.

Als je voor 'afhankelijk van het gewicht van de zending' kiest dan kun je de prijs van het verzenden instellen gebaseerd op het gewicht van het product.

In dit voorbeeld kosten bestellingen tot 5kg aan gewicht 5 euro aan verzendkosten en boven de 5kg wordt het 10 euro.

Wanneer je de vergoeding afhankelijk van de verkoopwaarde maakt kun je kortingen geven wanneer er meer besteld wordt.

In dit voorbeeld betaald de klant tot een bestelbedrag van 50 euro verzendkosten a 5 euro. Als de klant voor meer dan 50 euro besteld dan worden er geen verzendkosten gerekend.

Tot slot kun je de verzendkosten instellen op het aantal producten.

Als de klant minder dan 10 producten in het winkelmandje heeft dan zijn de verzendkosten 5 euro. Heeft de klant meer dan 10 producten dan worden de verzendkosten gratis.