Joomla HTTPS redirect

Joomla is niet voorbereid op het werken achter een proxy systeem in combinatie met SSL.
Omdat onze Varnish caching een proxy is, kan je hierdoor problemen ervaren als je SSL inschakelt in Joomla. Er verschijnt dan een melding dat er "Too many redirects" optreden.

Je kan dit oplossen door een klein stukje code toe te voegen aan het index.php bestand van je Joomla website:

//HTTPS redirection loop fix
if(( isset($_SERVER['HTTP_X_FORWARDED_PROTO']) && $_SERVER['HTTP_X_FORWARDED_PROTO'] === 'https' )
  || ( isset($_SERVER['REDIRECT_HTTPS']) && $_SERVER['REDIRECT_HTTPS'] === 'on' )){
  $_SERVER['HTTPS']='on';
}

Let op! Vergeet de laatste regel hierboven niet mee te kopiëren!

Wat dit doet is het corrigeren van de "$_SERVER['HTTP']" variabele die Joomla gebruikt om te bepalen of er HTTPS gebruikt wordt.