Database aanmaken

Let op! Dit is alleen voor klanten die gebruik maken van de Alpha hosting.
Met de "Alpha Hosting" testen we nieuwe functionaliteiten voor ons hosting platform.

Een nieuwe database kun je aanmaken vanuit het beheerpaneel van het domein met Webhosting pakket.

In de onderstaande video leggen we uit hoe je een (nieuwe) database aanmaakt:

Instructie:

1. Log in op het mijndomein.nl account, zie indien nodig: Inloggen.
  2. Selecteer het domein waarvan je de MySQL databases wilt beheren.
    Dit kan vanuit het "Dashboard" kies t.h.v. "Webhosting" voor "Instellingen".
  3. Klik vervolgens op de knop "Databases".
  4. Zodra de pagina geladen is, zul je een overzicht zien van de aangemaakte MySQL databases.
  5. Klik op "Nieuwe database aanmaken".
  6. Geef een korte database omschrijving.
  7. Klik op "Database aanmaken".
  8. Je komt nu weer terug op het overzichtsscherm en ontvangt automatisch na enkele minuten een e-mail bericht met alle gegevens van de nieuwe database.
    Dit proces moet nog aangepast worden zodat er bijv. een progressie balk zichtbaar is.

Indien je geen e-mailbericht hebt ontvangen kan het zijn dat dit bericht gemarkeerd is als spam. Controleer je e-mail spambox of de map voor ongewenste mailberichten.