Database aanmaken

Let op! Dit is alleen voor klanten die gebruik maken van ons nieuwe hostingpakket.
Als je jouw pakket vóór 24 oktober 2017 hebt aangevraagd dan is dit niet van toepassing!

Een nieuwe database kun je aanmaken vanuit het beheerpaneel van het domein met Webhosting pakket.

Instructie:

1. Log in op het mijndomein.nl account, zie indien nodig: Inloggen.
  2. Selecteer het domein waarvan je de MySQL databases wilt beheren.
    Dit kan vanuit het "Dashboard" kies t.h.v. "Webhosting" voor "Instellingen".
  3. Klik vervolgens op de knop "Databases".
  4. Zodra de pagina geladen is, zul je een overzicht zien van de aangemaakte MySQL databases.
  5. Klik op "Nieuwe database aanmaken".
  6. Geef een korte database omschrijving.
  7. Vul een wachtwoord in welke je wenst te gebruiken voor de database.
  8. Vul ter bevestiging opnieuw het wachtwoord in.
  9. Klik op "Database aanmaken".
  10. Na het laden krijg je te zien wat de naam is van de database die je zojuist hebt aangemaakt, deze begint met "md" gevolgd door cijfers.