WordPress installeren

WordPress kan gebruikt worden als CMS systeem op een Webhosting pakket

De originele instructie voor een Wordpress installatie is te vinden op: https://codex.wordpress.org/Installing_WordPress

Belangrijk!
Installeer geen oude versies, gebruik altijd de nieuwste versie van WordPress.

Wat heb je nodig?

Installatie

Stap 1: Database aanmaken

Stap 2: Bestanden uploaden

• Upload de bestanden van WordPress via een FTP programma naar de webserver in de folder zoals hieronder is weergegeven.
    In dit voorbeeld gaan we uit van de domeinnaam "www.eigenhostingpakket.nl".
    /public/sites/www.eigenhostingpakket.nl

Stap 3: Installatie starten

In de onderstaande video laten we zien hoe je deze stappen uitvoert:

Instructies:

• Bezoek de webfolder waar je de de bestanden van WordPress hebt geplaatst.
    In dit voorbeeld gaan we uit van de domeinnaam "www.eigenhostingpakket.nl".
    Wij hadden de bestanden geplaatst op:
    /public/sites/www.eigenhostingpakket.nl/

Wordpress installatie web adres (URL):
    http://www.eigenhostingpakket.nl/wp-admin/install.php

Let op: Als je de bestanden in een andere map zet - bijvoorbeeld /public/sites/www.eigenhostingpakket.nl/wordpress/ - dan is je website bereikbaar via http://www.eigenhostingpakket.nl/wordpress/.

Je kan deze dan bereikbaar maken door de handleiding van Wordpress te volgen, onder het kopje "Using a pre-existing subdirectory install": http://codex.wordpress.org/Giving_WordPress_Its_Own_Directory

Stap 4: WordPress installatie

• De eerste stap van de WordPress installatie is het invoeren van de database gegevens.
  • Deze gegevens heb je per email ontvangen. Je mag de gegevens invoeren zoals in het onderstaande voorbeeld.

• Op de website vraagt de installatie van WordPress om alle belangrijke gegevens op te geven.

• Houd er rekening mee dat de FTP laag niet gebruikt kan worden, sla deze stap over indien hier naar gevraagd wordt.

Vul alle belangrijke gegevens in, waaronder ook de Database gegevens.
    Die heb je ontvangen bij het aanmaken van een database, indien je dit niet weet vraag dan een nieuw wachtwoord aan of raadpleeg de algemene uitleg over MySql databases.

Stap 5: Afronden

Zodra je alle stappen hebt gevolgd en alle informatie hebt opgegeven kun je de installatie afronden.

Mijndomein.nl biedt geen inhoudelijke ondersteuning voor software-pakketten van derden.

Het gebruik van externe software is op eigen verantwoording.

Raadpleeg altijd de documentatie van Wordpress.orgWordpress support of de Wordpress community.