Fraude persoonsgegevens

Misbruik persoonsgegevens

Helaas zijn er criminelen die domeinnamen registreren en daarbij de persoonsgegevens van anderen misbruiken. Die andere persoon weet dit vaak niet, daardoor komt dit vaak pas te laat aan het licht.

Onze Abusedesk krijgt soms meldingen van personen die geen klant bij Mijndomein zijn en zich afvragen waarom bepaalde bedragen toch zijn afgeschreven van hun rekeningnummer door Mijndomein. Het komt ook voor dat mensen contact met de Abusedesk opnemen op het moment dat ze een betalingsherinnering in de brievenbus krijgen.

Hoe kan dit opgelost worden?

Als de Abusedesk zo'n melding binnen krijgt, gaan we ons best doen om duidelijk in beeld te krijgen wat er precies gebeurd is. Hierbij gaan we bepaalde gegevens verifiëren. Als blijkt dat er inderdaad misbruik van persoonsgegevens is gemaakt, adviseren wij je altijd om aangifte te doen bij de politie. Dit omdat je bent benadeeld door een crimineel die beschikking heeft over jouw gegevens. Deze persoon heeft zich schuldig gemaakt aan een misdrijf door jouw gegevens te misbruiken voor onrechtmatige doeleinden.

Als je dan aangifte doet, kan dit alleen maar helpen in de vermindering van vergelijkbare incidenten.

Was dit artikel nuttig?