Joomla installeren

Joomla kan gebruikt worden als CMS systeem op een Webhosting pakket

Voor meer server capaciteit kun je het Webhosting pakket wijzigen in een Webhosting Plus pakket.
Het Webhosting Plus pakket biedt tevens een automatische Joomla installatie. Hier zitten ook andere veelgebruikte CMS installaties bij.

De originele instructie voor een Joomla installatie is te vinden op: http://www.joomla.org/about-joomla/getting-started.html

Belangrijk!
Installeer geen oude versies, gebruik altijd de nieuwste versie van Joomla.

Wat heb je nodig?

Installatie

Stap 1: Database aanmaken

Stap 2: Bestanden uploaden

• Upload de bestanden van Joomla via een FTP programma naar de webserver in de folder zoals hieronder is weergegeven.
    In dit voorbeeld gaan we uit van het domeinnaam "www.domeinnaam.nl".
    /public/sites/www.domeinnaam.nl

Stap 3: Installatie starten

• Bezoek de webfolder waar je de de bestanden van Joomla hebt geplaatst.
    In dit voorbeeld gaan we uit van het domeinnaam "www.domeinnaam.nl".
    Wij hadden de bestanden geplaatst op:
    /public/sites/www.domeinnaam.nl

Joomla installatie web adres (URL):
    http://www.domeinnaam.nl/

Stap 4: Joomla installatie

• Op de website vraagt de installatie van Joomla om alle belangrijke gegevens op te geven.

• Houd er rekening mee dat de FTP laag niet gebruikt kan worden, sla deze stap over indien hier naar gevraagd wordt.

Vul alle belangrijke gegevens in, waaronder ook de Database gegevens.
    Deze heb je ontvangen bij het aanmaken van een database, indien je dit niet weet vraag dan een nieuw wachtwoord aan of raadpleeg de algemene uitleg over MySql databases.

* Hoewel zeker mogelijk, is het niet raadzaam meerdere installaties in dezelfde database te doen!

Stap 5: Afronden

Zodra je alle stappen hebt gevolgd en alle informatie hebt opgegeven kun je de installatie afronden.

Mijndomein.nl biedt geen inhoudelijke ondersteuning voor software pakketten van derden. Het gebruik van externe software is op eigen verantwoording.

Raadpleeg altijd de documentatie van Joomla.orgJoomla support of de Joomla community.