Joomla updaten

In dit artikel wordt omschreven hoe je Joomla kunt updaten naar de meest recente versie.

Let op:
Gebruik deze handleiding als begeleiding tijdens het updaten. Raadpleeg altijd de documentatie van Joomla.org, Joomla support of de Joomla community. Omdat de update behoeften per website kunnen verschillen kan het zijn dat je website extra of andere stappen nodig heeft. We kunnen daarom geen garanties geven dat deze handleiding voor jouw website werkt.

Backup, backup, backup!

De backup van je website is de belangrijkste stap in het bijwerken van je website. Gaat het mis, dan kan je met de backup altijd opnieuw beginnen. Hoe je een backup van de bestanden en database maakt kan je hier lezen: Een backup maken van je website

Als je meerdere updates moet doen, maak dan bij elke versie weer een backup van je website.

Welke versie gebruik je?

Hoe kan ik controleren welke Joomla versie ik gebruik?
In de documentatie van Joomla wordt uitgelegd hoe je de versie van jouw Joomla installatie kan vinden. Joomla website: Hoe de Joomla versie controleren?

Welke Joomla versies ondersteund Mijndomein.nl
Op de download website van Joomla kan je vinden wat de laatste versie is. Zorg er altijd voor dat jouw Joomla website minimaal dezelfde hoofdversie (Bijvoorbeeld Joomla 3) gebruikt. Joomla 1 en 2 worden niet meer door Mijndomein.nl ondersteund.

Joomla 1.5 naar 2.5 naar 3.4

Voor het updaten van Joomla 1.5 naar Joomla 2.5 verwijzen we je naar het artikel: Joomla 1.5 naar 2.5 naar 3.4.

Joomla 1.6.0 of 1.6.4 naar 1.6.5

Voor het updaten van Joomla 1.6.0 of 1.6.4 dien je eerst naar 1.6.5 te updaten. Daarna kan je updaten naar 1.7 en dan 2.5 enz.

• Download het juiste Patch bestand ("Joomla_1.6.0_to_1.6.5-Stable-Patch_Package.zip" bij versie 1.6.0 of "Joomla_1.6.4_to_1.6.5-Stable-Patch_Package.zip" bij versie 1.6.4) vanaf http://joomlacode.org/gf/project/joomla/frs/?action=FrsReleaseBrowse&frs_package_id=5969

• Pak het gedownloade bestand uit op jouw computer.

• Open een FTP programma en login met jouw FTP gegevens.

• Upload alle bestanden welke je hebt uitgepakt naar jouw website toe en schrijf de bestaande bestanden over.

• Log in als Administrator op jouw Joomla website.

• Bekijk of de versie nu 1.6.5 is en ga dan verder met "1.6.5 naar 1.7.0 naar 2.5".

Joomla 1.6.5 naar 1.7.0 naar 2.5

Voor het updaten van Joomla 1.6.5 naar 1.7.0;

• Download het Patch bestand "Joomla_1.6.5_to_1.7.0_Package.zip" vanaf http://joomlacode.org/gf/project/joomla/frs/?action=FrsReleaseBrowse&frs_package_id=5986

• Pak het gedownloade bestand uit op jouw computer.

• In de folder verschijnt nu het bestand "Joomla_1.6.5_to_1.7.0-pre_Package" en "Joomla_1.7.0-Stable-Update_Package".

• Pak het bestand "Joomla_1.7.0-Stable-Update_Package" alvast uit en onthoud de locatie waar je deze uitpakt.

• Log in als Administrator op jouw Joomla website.

• Klik op de "Extension Manager".

• Onder het kopje "Upload package file" selecteer je het bestand "Joomla_1.6.5_to_1.7.0-pre_Package" vanaf jouw computer.

• Klik op "Upload & Install".

• Open een FTP programma en login met jouw FTP gegevens.

• Upload alle bestanden uit de eerdere uitgepakte folder van "Joomla_1.7.0-Stable-Update_Package" naar jouw website toe en schrijf de bestaande bestanden over.

• Log in als Administrator op jouw Joomla website.

• Bekijk of de versie nu 1.7.0 is en ga dan verder met "1.7.0 naar 2.5.28".

Joomla 1.7.0 naar 2.5

Voor het updaten van Joomla 1.7.0 naar 2.5.28:

• Download "Joomla 1.7 -> 2.5.28 updatepakket" vanaf http://download.joomlacommunity.eu/updatepakketten-25.html

• Log in als Administrator op jouw Joomla website.

• Klik op de "Extension Manager".

• Onder het kopje "Upload package file" selecteer je het bestand "Joomla_2.5.28-Stable-Update_Package" vanaf jouw computer.

• Klik op "Upload & Install".

• Wacht tot de update klaar is.

• Je gebruikt nu Joomla 2.5.28.

Joomla 2.5 naar 3.x

Voor de handleiding over updaten naar Joomla 3.x: Klik hier