.htaccess map beveiliging

Uit veiligheid kun je ervoor kiezen om een bepaalde map te beveiligen of af te schermen voor onbevoegden. Hiervoor dien je een .htaccess bestand aan te maken en te plaatsen op jouw webruimte in de door jou gekozen map.

Instructie:

In dit voorbeeld willen we dit webadres beveiligen: http://www.domeinnaam-ext.nl/beveiligd/

1. Maak een .htaccess bestand aan.

2. Plaats in het .htaccess bestand de volgende code:
    AuthUserFile /public/sites/www.domeinnaam-ext.nl/beveiligd/.htpasswd
    AuthGroupFile /dev/null
    AuthName "Login"
    AuthType Basic
    require valid-user
    De root server locatie voor een Webhosting pakket is: /public/sites/
    De root server locatie voor een Webhosting Plus pakket is: /storage/web/public/sites/

3. Upload het .htaccess bestand naar de FTP folder.
    /public/sites/www.domeinnaam-ext.nl/beveiligd
  4. Maak een nieuw bestand aan net zoals bij ".htaccess" en sla het op met de naam ".htpasswd".

5. Ga naar https://lastpass.com/generatepassword.php of kies zelf een wachtwoord.

6. Voer je gewenste gebruikersnaam en het wachtwoord in op de volgende Htpasswd Generator.

7. Plaats de uitkomst in het ".htpasswd" bestand de volgende code:

De notatie is:
    • Gebruikersnaam
    • Gevolgd door een "dubbele punt" :
    • Gevolgd door het versleutelde wachtwoord`

jacob:$apr1$AAm3BUkK$iYvAtweWlb8wNg8NGKS/H/

8. Upload het .htpasswd bestand naar de FTP folder.
    /public/sites/www.domeinnaam-ext.nl/beveiligd
  9. De map die we wilden beveiligen is nu succesvol beveiligd met een .htaccess bestand.