Doorverwijzen in het algemeen

Een domeinnaam kan doorverwezen worden naar andere servers/locaties op het internet. Bij mijndomein.nl kun je het domein op een aantal manieren doorverwijzen. Dit hangt af van wat het betreffende pakket als optie biedt en of je nog andere domeinen bij hetzelfde mijndomein.nl account tot je beschikking hebt.

Domeinnaam-, E-mail en Webhosting pakketten.
Alle domeinen met een Domeinnaam-, E-mail of een Webhosting pakket kunnen doorverwezen worden via:

1. Nameserver records.
  2. DNS records.
  3. URL doorverwijzing.
  4. Alias doorverwijzing.
    * Een alias kan alleen gebruikt worden als een ander domein onder hetzelfde mijndomein.nl account een Webhosting pakket bevat.

Webhosting Plus pakketten.
Alle domeinen met een Webhosting Plus pakket kunnen doorverwezen worden via:

1. Nameserver records.
  2. DNS records.

Websitemaker pakketten.
Alle domeinen met een Websitemaker pakket kunnen doorverwezen worden via:

1. DNS records.
  2. Een URL doorverwijzing vanuit de "Binnenkomst pagina" in de Websitemaker zelf.

Buiten de standaard mogelijkheden voor een doorverwijzing kun je ook gebruik maken van een .htaccess doorverwijzing. Dit geldt alleen voor het Webhosting en Webhosting Plus pakket aangezien dit een bestand is dat aangemaakt en geplaatst moet worden op de webserver.